Annemieke Elstak-van der Linde

Actrice en theatermaakster

Stichting Theatergroep Mangrove is in 2010 opgericht door actrice Imanuelle Grives en Annemieke van der Linde. Onder deze stichting wilden zij voorstellingen maken die toegankelijk waren voor iedereen en die jongeren uitdaagden tot een gesprek.

Ze merkten dat theater een mooi medium is voor jongeren om zichzelf te ontwikkelen en om dingen bespreekbaar te maken. Door hun werkervaring op scholen kwamen ze erachter dat steeds meer jongeren een passie voor theater ontwikkelen, weliswaar allemaal met hun eigen motivatie.

De stukken van Mangrove bestempelen ze als kunst met een begrijpelijke K. Ze gebruiken klassieke toneelstukken, mythes en verhalen als basis en maken daar een moderne, vaak Rotterdamse en toegankelijke jongerenvoorstelling van zonder 'yo yo' gehalte. De voorstelling van Mangrove zijn transparant (de acteurs staan niet op een voetstuk) , humoristisch en nodigen uit tot nadenken. Mangrove wil aan haar publiek laten zien hoe leuk theater kan zijn en dat klassieke stukken niet perse oubollig zijn, maar ook thema’s bevatten die het publiek van nu aanspreken.

Mangrove werkt veelal met jonge acteurs met diverse achtegronden. Sommige van hen zijn geschoold op kunstvakopleidingen, anderen zijn autodidact. Ze vinden het belangrijk dat de acteurs dichtbij het publiek staan.

Daarnaast viel onder de stichting van 2013-2017 ook Jeugdproductiehuis Mangrove, hier konden kinderen en jongeren terecht die zelf in een voorstelling willen spelen. Veel acteurs van Mangrove werkten als maker of gastacteur mee aan de voorstelling van Jph Mangrove, hierdoor hebben ze een grote affiniteit met jongeren en hun belevingswereld.

Sinds 2017 vallen alle groepen, lessen en voorstellingen onder Theatergroep Mangrove. Annemieke is artistiek leidster, ondersteund door Michelle van Daalhoff als lid van het artistiek team en Aron Elstak als algemeen muzikaal leider.

Imanuelle Grives is sinds 2016 niet meer verbonden aan Mangrove.

De voorstellingen van Theatergroep Mangrove zijn te boeken via impresariaat Buro Bannink.